Nükleer müzakereler İstanbul'da

19 Şubat 2012 Pazar 14:32
nukleer-muzakereler-istanbulda

İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi, Tahran ile 5 artı 1 ülkeleri arasında yapılacak nükleer görüşmelerin İstanbul'da gerçekleşeceğini söyledi.

 Bir basın toplantısında konuşan Salihi, Birleşmiş Milletler 5 daimi üyesi artı Almanya'dan oluşan 5+1 ülkeleri ile görüşmelerin mekânının İstanbul'da olması konusunda mutabakata vardıklarını açıkladı.

Salihi, "Görüşmelerin İstanbul'da yapılmasından yanaydık, karşı taraf da bu konuya olumlu baktı, görüşmeler İstanbul'da gerçekleşecek" dedi.

İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi, Türk mevkitaşı Ahmet Davutoğlu'nun da bu konuda ev sahipliği yapmaya hazır olduğunu bildirdiğini dile getirdi.

ASHTON'A MÜZAKERELER BAŞLASIN MEKTUBU 
İran'ın nükleer baş müzakerecisi Said Celili, geçtiğimiz Avrupa Dış Politika Şefi Catherine Ashton'a gönderdiği mektupta bir yıldan fazla süredir durdurulan müzakerelerin tekrar yapılmasını talep etmişti.


Kaynak:


Haberin etiketleri:

salihi, iran, nükleer müzakere

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

YORUMLAR

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

  • Sonrakiler
  • Öncekiler

ÇOK OKUNANLAR

FOTO GALERİ

VİDEO GALERİ

GÜNÜN HABERLERİ