BursaRay'a sessiz sedasız zam...
Bursa Büyükşehir Belediyesi, BursaRay ücretlerinde sessiz sedasız 10 kuruşluk zam yaptı. BursaRay'ın ücret tarifesi, tam bilet grubunda 1.45 TL ve indirimli bilet grubunda 95 kuruş olarak uygulanmaya başlandı.
Bursa Hakimiyet Gazetesi Köşe Yazarı Serkan İnceoğlu, bugünkü bu konuyu kaleme aldı.
İşte Serkan İnceoğlu’nun bugünkü yazısı:
Büyükşehir Belediyesi, raylı toplu taşımacılık ücretlerine 10 kuruş zam yaptı. Bu yeni zam kararı, sessizce uygulamaya geçirildi.
Para yüklü manyetik BuKart'larını kontrol edenler ve dikkatli olanlar, sürpriz zam gerçeğini böyle öğrenmiş oldular.
BursaRay'ın ücret tarifesi, tam bilet grubunda 1.45 TL ve indirimli bilet grubunda 95 kuruş olarak uygulanmaya başlandı.
Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Bursa Ulaşım A.Ş. (BURULAŞ) tarafından işletilen raylı sistemdeki yeni ücret ayarlama, BURULAŞ lehine bir iyileştirme ve hükümet tabiriyle bir güncelleme anlamı taşıyor.
Raylı sistemin günlük yolcu sayısı, yeni açılan Uludağ Üniversitesi hattıyla hafta içi günlerde 200 bin sınırına yaklaşırken, hafta sonları 130-150 bin arasında değişiyor.
10 kuruşluk zam, günlük ortalama 150 bin yolcu hesabıyla 1 ayda 450 bin TL'ye yakın gelir artışı sağlamış olacak.
Büyükşehir Belediyesi, şirketine kiralama yöntemiyle işletme önemli bir pay getirisi elde ederken, bir yandan özellikle elektrik giderleri diğer yandan yatırım harcamaları var.
Para bunalımının yaşandığı süreçte, yüksek kapasiteli raylı sistem taşımacılığına 10 kuruşluk zam bile, önemli görülebiliyor.
Sessiz zamma rağmen…
Ulaşımda otobüs ve raylı sistemi aktarmalı kullananlar, yürürlükteki bir tarife kolaylığı sayesinde, ucuz hizmet almaya devam edebilecekler. İki aracı, 75 dakika içerisinde kullananlar, toplam 1.10 TL tasarruf elde edecekler.
Ayrıca…
Hizmet araçlarının tümünden kullanım sağlayan aylık abonman kartları ise, tam bilet grubunda 95 TL ve indirimli bilet grubunda 65 TL olarak uygulanıyor.
SERKAN İNCEOĞLU'NUN YAZISI İÇİN TIKLAYINIZ...
Kaynak:
YORUMLAR
- Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.
DİĞER HABERLER
- İskenderun'da denize giren 5 öğrenci boğularak hayatını kaybetti
- Terör örgütüne yardım ve yataklıktan 2 kişi gözaltında
- Koza Altın'ın Gümüşhane'ye yapacağı yurdun temeli atıldı
- Uçurtmalar, Konya semalarını renklendirdi
- İş kazalarında ölenlerin yakınları 'vicdan nöbeti' başlatıyor
- Siirt'te PKK bir vatandaşı kaçırdı












YORUM EKLE